• PSI

   

   

  Osteoartritis

  Osteoartritis je jedan od najčešćih uzroka hroničnog bola kod više od 20% pasa. Praćen je propadanjem zglobne hrskavice, kao i potpunim gubitkom matriksa i površinskog sloja hrskavice. Istraživanja pokazuju da nesteroidni antiinflamatorni lekovi (NSAIL) ne otklanjaju bol u potpunosti. Lečenje matičnim ćelijama predstavlja alternativu za mnoge pse.

  Ova mogućnost je konačno dostupna u vidu naše metode koja koristi masno tkivo same životinje kako bi došla do matičnih ćelija. One se uk replica watches injekcijom ubrizgavaju u oštećen zglob kako bi se stimulisao razvoj zdravih ćelija i na taj način podstakla regeneracija. Lečenje artritisa ovom bezbednom i minimalno invazivnom metodom drastično poboljšava kvalitet života pacijenta koji podnosi teške bolove. Isto tako, njome se izbegavaju potencijalne komplikacije koje sobom nose rasprostranjeni konvencionalni načini lečenja (NSAIL).

  Lečenjem osteoartritisa matičnim ćelijama dolazi do primetnog poboljšanja kod hromosti, smanjenja bola i ukočenosti zglobova. Čini se da su rolex replica uk ovi dugotrajni efekti, usled imunomodulatorne sposobnosti matičnih ćelija, posledica lučenja citokina koji igraju značajnu ulogu kod oboljenja zglobova. Sposobnost matičnih ćelija da se razviju u bilo koji tip odraslih / adultnih ćelija, a posebno u ćelije hrskavice, kao i njihovo antiinflamatorno dejstvo čini ih idealnim kandidatom za celularnu terapiju osteo i reumatoidnog artritisa. Usluga uključuje postupak biopsije, logistiku, umnožavanje ćelija u kontrolisanim uslovima i kliničku primenu.

  Naša metoda se sastoji iz tri koraka i može se sprovesti u svakoj veterinarskoj klinici. Pošto veterinar izvrši biopsiju, on će o tome obavestiti replica watch laboratoriju kako bi uzorak istog dana bio preuzet na dalju obradu.

   

 • Video

 • DOWNLOAD

  srb

  LEČENJE PASA SA OSTEOARTRITISOM
  PDF 308KB

  CECLULARNA TERAPIJA KOD PASA
  PPSX 21,942KB

  eng

  STEM CELL THERAPY FOR ARTHRITIC DOGS
  PDF 180KB

  CELLULAR THERAPY FOR ARTHRITIC DOGS
  PPSX 17,115KB

 •  

 • Lečenje - postupak

  KORAK 1:
  U opštoj anesteziji od psa se uzima oko 30 grama masnog tkiva putem hirurške lipektomije iz predela abdomena, grudnog koša ili kaudalnog dela lopatice. Uzeti uzorak se potom stavlja u obeleženu sterilnu tubu koja je sastavni deo transportnog seta posebno opremljenog gel-pakovanjima, za održavanje temperature. On se zatim ekspresnom kurirskom službom šalje u Fat-Stem laboratoriju na dalju obradu.

  KORAK 2:
  Pošto tkivo stigne u laboratoriju, matične ćelije se izoluju, razmnože, i prebroje u strogo kontrolisanim uslovima. Ćelije se zatim pripremaju za aplikaciju, a mogu se čuvati i za kasnije korišćenje.


  KORAK 3:
  Nakon 3 nedelje, ovako pripremljene ćelije se vraćaju, kako bi bile ubrizgane u oštećeni zglob. U slučaju teškog reumatoidnog artritisa, može se primeniti i intravenska aplikacija. Na ovaj način tretirana hromost kod pasa, opseg pokreta, bol pri kretanju, kao i sveukupni rezultati pokazuju znatno poboljšanje u poređenju sa psima iz placebo grupe.